Proef het moment

Vandaag is een mooie dag. De katten liggen in de zon achter glas te doen wat katten als geen ander doen: genieten van het moment. Vijftien jaar na mijn eerste stappen in de journalistiek is de tijd rijp.

De jaren die ik doorbracht in de wereld van de lekkere dingen, leerden me dat er twee soorten mensen zijn. De eerste kennen geen maat. Ze hechten nergens waarde aan en geloven dat alles te koop is. Ze delen hun ‘ikke, ikke, ikke’ met het slag dat de wereld om zeep helpt door te consumeren zonder ooit één vraag te stellen. Ik betwijfel dat ze het geluk van echt genieten kennen.

Epicuralia is een plek voor levensgenieters in de ware zin van het woord. Is het leven een road trip, dan help ik u er zoveel mogelijk van te genieten. Daarom schrijf ik alleen over goede dingen. Hoewel smaak persoonlijk is, is kwaliteit dat niet. Als ik er niet in geloof, zal ik mijn en uw tijd er niet aan verspillen. (Het leven is al te kort voor alle goede dingen die uw aandacht wel waard zijn.) Daarenboven is elke correct bestede euro een investering in het grotere geluk van de wereld. Ben ik een dromer? En of! Het leven is te mooi om dromen onvervuld te laten.

Proef het moment. Op onze gezondheid!

Katrien Bruyland
@epicuralia

This post is also available in: FR